• Tel/Fax :

    +037/318-800

  • Email :

    kabinet@kbbihac.ba

  • Adresa :

    Darivalaca krvi 67, Bihać

Srce za Krajinu: Nova donacija Kantonalnoj bolnici
21.05.2020

Srce za Krajinu: Nova donacija Kantonalnoj bolnici


Od samog početka proglašenja pandemije koronavirusa svjetskih razmjera, koja nažalost nije zaobišla ni naš Kanton pomoć Kantonalnoj bolnici u vidu neophodnih medicinskih pomagala, aparata i zaštitne opreme pristiže gotovo svakodnevno.

 

Grupa mladih Krajišnika okupljena pod simboličnim nazivom Srce za Krajinu u više navrata uputila je pomoć ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i domovima zdravlja u općinama /gradovima Unsko-sanskog kantona.

 

Do sada najveću donaciju zdravstvenim ustanovama USK-a realizirali su upravo danas kada je Kantonalnoj bolnici isporučena pošiljka medicinske opreme ukupne vrijednosti 18.813. eura, a kojom su između ostalog obuhvaćene zaštitne rukavice, FFP3 zaštitne maske sa filterima, rezervni filteri i pulsoximetri.

 

Dio opreme koji uključuje i jedan anestezijski aparat s ventilacijom (respirator) namjenjen je Kantonalnoj bolnici, dok će ostatak biti raspoređen domovima zdravlja u omjeru koji su odredili donatori. 

 

Uprava Kantonalne bolnice na čelu s direktorom Hajrudinom dr Havićem, članovima grupe Srce za Krajinu iskreno se zahvaljuje na ovoj vrijednoj donaciji, ali i na ukupnom angažmanu, posvećenosti i spremnosti da pruže pomoć u trenucima kada je bila najpotrebnija.