• Tel/Fax :

    +037/318-800

  • Email :

    kabinet@kbbihac.ba

  • Adresa :

    Darivalaca krvi 67, Bihać

Otvoren obnovljeni odjel dječje hirurgije
02.02.2024

Otvoren obnovljeni odjel dječje hirurgije

Danas je u održana ceremonija svečanog otvaranje rekonstruiranih i adaptiranih prostorija Odsjeka dječije hirurgije u ZU kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić “  uz prisustvu ambasadora EU u BiH i šefice Misije IOM-a BiH, predstavnika Federalnog ministarstva zdravstva, izvršne i zakonodavne vlasti Kantona i Grada Bihaća.

Riječ je o još jednom uspješno realiziranom projektu koji je samo nastavak izuzetne suradnje koju ova ustanova ima sa Europskom unijom i Međunarodnom organizacijom za migracije u BIH.

U Bolnici se prije deset mjeseci uspješno  realizirana nabavka cistoskopa na odsjeku dječije kirurgije  kojim se osigurala dostupnost i pružanje tretmana naših najmlađih pacijenata u našoj ustanovi, a danas uz financijsku potporu EU i Vlade USK-a otvarene rekonstruirane i adaptirane prostorije  u navedenom odsjeku.

Ovim projektom se pokazuje  da su uvjeti za liječenje i boravak naših najmlađih sugrađana  prioritet u budućem radu i razvoju ove Ustanove.

Za naše pacijente i osoblje riječ o značajnom projektu kojim se stvaraju izvrsni uvjeti liječenja , boravka i rada što predstavlja  cilj Bolnice i u budućnosti.

Hvala najljepša svim donatorima i licima koja su pomogla u realiziranju projekta koji ima za cilj jačanje zdravstvenog sektora USK-a i pružanje usluga svim licima koja je ona prijeko potrebna, te očekujemo od naših prijatelja iz EU i u narednom periodu značajnu potporu u realiziranju novih projekata .